Byt elbolag

Att byta elbolag och smarta tips och trix

Livet är inte en linjär väg, men desto mer varierat!

Många människor ser gärna livet som en linjär väg, ungefär som att hela livet är ett rakt streck från början till start. Att vi föds, växer upp, blir tonåringar, vuxna och till sist pensionärer. Att allt där mellan följer som en utarbetad struktur som varje människas liv ska följa, att allt ska ske i en specifik ordning och att allt går till på samma sätt i alla människors liv. Jo visst att alla människors liv följer en start och en början, men ovan nämnda struktur är en otrolig förenklad bild och generalisering av livet, och folk tycks glömma att det gömmer sig otroligt många år mellan alla dessa olika “stadier” i livet. Allas liv ser olika ut, och sanningen är att det finns få rätt eller fel. 

Olika stadier i livet kräver olika bostäder

Något som är så sant som det är sagt är att olika stadier och stunder i livet kräver olika förutsättningar och utformningar av vardagen. Det klassiska exemplet på det är att olika stadier i livet kräver olika hem att bo i, och att byta bostad blir därmed en stor och viktig del av livet. Den första studentlägenheten, när man flyttar ihop med en partner, när familjen utökas eller minskas för den delen. Giftermål, skilsmässa eller dödsfall. Orsakerna och motivationerna är många, och att byta bostad och allt vad det innebär kan kännas omständligt.

Flytta bostad och byta elbolag

Att byta bostad kan generera en rad olika känslor och att flytta över allting till en ny bostad kan kännas som en process som aldrig tar slut. Och inte ska det kastas under mattan att det är en lång och ibland krånglig process, och mycket ska man tänka på. Ett glasklart exempel är att elavtal ska flyttas över till den nya bostaden, och oftast ska även avtalet bytas. Att Byta elavtal är lyckligtvis en lättare process än många tror, och många Elbolag är duktiga på att hjälpa till. Nedan följer en rad tips och trix för att smidigt byta elavtal. Man kan även behöva installera el och är man själv inte elektriker så får man anlita en.

Hur man byter elbolag på ett smidigt sätt

Det första smarta tipset, som kanske är ett kanske självklart råd när man ska Byta elbolag är att kolla bindningstiden på det elbolag som man vill byta ifrån. Det är nämligen inte det nya elbolagets uppgift att kontrollera ifall du är bunden till ett annat elavtal också. De flesta elbolag har en uppsägningstid på 14 dagar till en månad, medan vissa elbolag har en uppsägningstid på 3 månader eller upp till ett år! Det här är därmed även ett smart tips när du ska Teckna elavtal med ditt nya elbolag, att kolla hur lång bindningstiden och uppsägningstiden är!

Smarta saker att tänka på när man byter elbolag 

När man flyttar så räcker det att 14 dagar innan flytt säga upp elhandelsavtalet, men man bör komma ihåg att man kan behöva ta med avtalet till sin nya bostad under en period ifall man vill undvika att betala så kallade brytavgifter. Vid Byte elavtal och framförallt när man bestämmer sig för Byte elbolag är det viktigt att kolla upp på bolagets egna hemsida hur dem vill att man ska göra för att säga upp avtalet. Ibland är det över telefon, ibland via ett formulär på hemsidan och ibland via mail. Oavsett metod ska du alltid få en skriftlig bekräftelse på att avtalet sägs upp, och med den bekräftelsen kan du meddela sitt nya elbolag exakt vilket datum du vill att de ska koppla in ditt nya Elavtal. När du ska byta bostad och byta elavtal eller Byta elbolag är det även viktigt att fylla i sitt nya anläggnings-ID för den nya bostaden. Efter att man gjort en flyttanmälan får man det ovan nämnda anläggnings-ID från sitt nätbolag. 

Flytterbjudande – för att en flytt är dyr som den är!

När man ska Flytta elavtal är givetvis det man vill allra helst att få ett elbolag som erbjuder hållbar och förnybar el, så att valet känns som ett klokt val. I jakten på det Billigaste elbolaget är en härlig överraskning Enkla Elbolagets flytterbjudande med 300kr i rabatt på nästa faktura. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *